Du vil bli videresendt om sekunder
Herobanner_CL.006.008_1250X400

AMI ONE - URBAN MOBILITET FOR ALLE


Citroën fortsetter 100 års innovasjon og dristighet dedikert til bevegelsesfriheten med presentasjonen av Ami One Concept ved 2019 Geneva Motor Show. Et disruptivt helelektrisk mobilitetsobjekt som plasserer digital teknologi i hjertet av en ny opplevelse av urban mobilitet som gir mer frihet og trygghet.Tro til merkevarens "Inspired by you", er Ami One Concept svaret på ny kundeadferd og utfordringen i energitransitten i byen. Konseptet illustrerer Citroëns visjon om frihet i byen uttrykt av #LibertyElectriCityMobility: brukervennlighet for alle, bevegelsesfrihet og frihet til å være moderne.

Siden 1919 har Citroën historie alltid reflektert sin tid med ikke-konformistiske og revolusjonerende biler som har blitt ikoner i bilisters hjerter. Ved 2019 Geneva Motor Show, gjenoppfinner merkevaren seg selv og avslører sitt mobilitetsobjekt i urbane omgivelser. Der 2CV gjorde bevegelsesfrihet bredt tilgjengelig, frigjør Ami One Concept urban mobilitet for alle med sin unike og populære karakter som fremmer en ny opplevelse!

Se "Manifesto" -videoen som beskriver konseptets intensjoner: https://youtu.be/Yuyvz-8Lu9o

 

FRIHET TIL BRUK: TILGJENGELIG FOR ALLE, TILPASSET DEN ENKELTE

Citroëns visjon om mobilitet i byer er en del av en 100% digitalisert og tilpasset kundereise med fokus på sømløshet, brukervennlighet og frihet til bruk.

 

ET URBANT MOBILITETSOBJEKT FOR ALLE: LISENSFRITT

Med dette nye og unike urbane mobilitetsobjektet - et nytt prosjekt for Citroën som en del av sin energiovergang – ønsker merkevaren å øke den individuelle mobiliteten i byen. Citroën utformet Ami One Concept som et alternativ til offentlig transport (buss, trikk, t-bane) og andre individuelle tohjulede transportmidler som sykler, scootere og sparkesykler. Ami One Concept er en ultrakompakt (2,50 m lang) to-seter konseptbil som gir beboere imponerende smidighet i urbane omgivelser, og gir også robusthet gjennom kroppsdesign. Den lukkede kabinen beskytter beboere når det er dårlig vær. Arkitekturen og designet, med fokus på funksjon og bruk, gjør at brukerne kan utforske en ny kjøreopplevelse. Tilgjengelig for alle fra 16 år (europeiske land i gjennomsnitt / i henhold til lovgivningen), er Ami One Concept beregnet for urbane kunder med eller uten førerkort og som deler den samme kjærligheten til bevegelsesfriheten som Citroën.

 

DIGITAL TEKNOLOGI SENTRAL I DEN NYE MOBILITETSOPPLEVELSEN

Tro til vårt motto "Inspirert av deg" og 100% tilkoblet, er Ami One Concept basert på et 100% digitalt økosystem fra oppdagelsen av kjøretøyet til bruk. Økosystemet tilbyr en nyskapende kundeopplevelse i hvert steg av prosessen (online presentasjon, bestilling av prøvekjøring, tjenestekonfigurasjon, reservasjon og levering) og gjør det mulig for kundene å enkelt velge bruksperioden som passer best for deres behov. Den digitale opplevelsen fortsetter med en spesiell mobilapp for styring av kjøretøy og ruter.

Se på "Kundeopplevelsen" -videoen som beskriver kundenes reise: https://youtu.be/tX67ZpguMew

 

FRIHET TIL BEVEGELSE I BYEN

Med konseptbilen presenterer merkevaren en 100% elektrisk urban mobilitetsløsning. Ami One Concept er frihet fra Citroën! Som svar på forventningene til urbane kunder og som tilbud på ekte brukervennlighet, forenkler AMI ONE CONCEPT reisen for to, spesielt i de begrensede områdene av bysentrum.

 

ALLE FORDELENE AV 100% ELEKTRISK TEKNOLOGI I BYKJERNEN

Null CO2-utslipp

Ami One Concept er helt i tråd med endringer i samfunnet, og legger til en ny form for mobilitet og svarer på nåværende og fremtidige byproblemer. Ami One Concept er et helelektrisk kjøretøy som kan få tilgang til alle byområdene mens miljøet respekteres og tilbyr kontrollert brukskostnad. Perfekt tilpasset bylivet i evigvarende bevegelse, med en topphastighet på 45 km/t med null CO2-utslipp. Med en rekkevidde på 100 km, kan Ami One Concept brukes til mange byturer før lading, det være seg for engangsmøter eller daglige pendlerrute. Litium-ionbatteriet, som er lagret flatt under gulvet, er lett ladbart med en elektrisk kabel. Plugget til en offentlig stasjon eller en Wallbox, tar en komplett ladning bare 2 timer. Ami One Concept kan også kobles til en vanlig stikkontakt hjemme ved hjelp av en skjøteledning.

Stille i bruk

Ami One er ikke bare stille innvendig, takket være sin 100% elektriske teknologi, men også trygt når det gjelder det ytre miljøet. Den er utstyrt med egen lydsignatur, utviklet av byrået Start-Rec sammen med designere av Citroën. Lydene som kommer fra Ami One Concept gjenspeiler all dens personlighet. Den har originale og organisk musikk som blander mannlige og kvinnelige stemmer, verdener vekk fra den digitale klisjeen til "roboten". Lydidentiteten gjør at kjøretøyet skiller seg ut, ved hjelp av en rekke noter som endres i henhold til fart, også i overensstemmelse med europeisk regelverk introdusert 1. januar 2019. Av sikkerhetsmessige grunner må alle elektriske kjøretøyer nå være utstyrt med en kunstig lyd ved lave hastigheter for å advare fotgjengere om deres tilnærming.

 

ULTRA-KOMPAKT FOR MER SMIDIGHET

Ami One Concept er et enestående mobilitetsobjekt designet for urban kjøring, og har en kubeformet kropp med ultrakompakte dimensjoner. Den står selvsikkert på de fire 18-tommers hjulene, og som om den er skulptert fra en solid blokk som måler 2,50 m lang og 1,50 m høy, er Ami One Concept ekstremt betryggende. Det gir et inntrykk av robusthet, lover fleksibilitet og enkel manøvrering, i tillegg til gode parkeringsmuligheter.

 

INTUITIV OG TILKOBLET

Geniale funksjoner og teknologier finnes på hver side av "Drive-Pod", eller rattet, hjemmet til intuitive kontroller for alle kjørefunksjoner.

Ami One Concept er et 100% tilkoblet urbant mobilitetsobjekt, hvor smarttelefonen er sentral for man-maskingrensesnittet og gjør kjøring intuitivt og rolig. Bilister får tilgang til Ami One Concept ved hjelp av deres smarttelefoner. Dørene låses og låses opp via en QR-kode på aluminiumsplaten på dørhåndtakene. Når du er inne, plasserer sjåførene telefonen foran seg i et dedikert område. Med telefonen lagret i dette trådløse induksjonsladningsområdet, kan samtalen mellom Ami One Concept og sjåføren begynne. Avhengig av appen som brukes, er skjermdisplayet i bobleform, projisert på refleksjonspanelet i førerens synsfelt som med et oppstartssystem. Avanserte funksjoner som infotainment og navigasjon kan brukes i tillegg til kjøreinstrumenter for ytterligere å forbedre kjøreopplevelsen. Maskinens grensesnitt på Ami One Concept ble utformet som en personlig assistent for optimalisert samhandling med sjåføren. Grensesnittet styres ved hjelp av to knapper montert på rattet: en talekommando for å ringe assistenten og en rullegardinmeny for å bla gjennom programmer.

Intuitivt og rent designet, er instrumentbasen, som består av en 5-tommers skjerm, fokusert på nyttig kjøreinformasjon (hastighet, indikatorer, etc.). Skjermgrafikkene matcher fargene i kupeen (Orange Mécanique og Out of the Blue) og har to spesielle skrifttyper. En mer naturlig, mens den andre er mer teknologisk. Sistnevnte, inspirert av kubeformene til Ami One Concept og Citroëns historiske vinkler, brukes spesielt til hastighetsmåleren. Det humaniserte grafiske grensesnittet omfatter stiliserte øyne med mål om å vise følelser og etablere en spesiell dialog med brukeren (advarsel, spørsmålstegn, etc.).

Til høyre for "Drive-Pod" finnes startknappen, varselknappen, den automatiske girkassen og en Bluetooth-høyttaler med volumkontroll.

 

FRIHET TIL Å VÆRE MODERNE: NESTE GENERASJONS DESIGN

Stil har vært nøkkelen til Citroën-merket i 100 år, fordi en Citroën-bil alltid er umiddelbart gjenkjennelig. Merkets historie har blitt preget av enestående design, fra Traction Avant til Nye C5 Aircross SUV og inkludert 2CV, Ami 6 og CX. Den nye konseptbilen er en del av den tradisjonen. Ami One Concept omskriver regelboken med sitt kreative univers. Med sine rene former og originale grafiske tilnærming skaper den to-seters konseptbilen en følelse av både overraskelse og tilhørighet.

 

NYVINNENDE DESIGN

Ami One Concept har alt som trengs for å bli "populær" i byen. Et urbant mobilitetsobjekt som kan skilte med intelligent design og økonomi, gir opphav til nye muligheter gjennom sine symmetriske deler. Disse inkluderer:

  • Identiske dører på høyre og venstre side, noe som resulterer i forskjellige åpningsretninger; bakhengslet på førerens side for bedre tilgang og konvensjonell på passasjerens side
  • For- og bakenden har flere komponenter montert på en omvendt måte (plate på den øvre delen av forsiden og den nedre delen av baksiden)
  • Identiske støtfangere (delvis skjult på forsiden og åpne på baksiden for å vise registreringsplaten)
  • Identiske vinger sett diagonalt mot bufferne både foran og bak
  • Identiske klaffpaneler til høyre og venstre
  • Reversible kjørelys og baklys til venstre og høyre
  • Fire deler som komponerer dørspeilene og dørhåndtakene som involverer forskjellige monteringsretninger

 

Hver del av kjøretøyets kropp er robust, enkel å montere og monteres med ypperlig kvalitet. Innvendig har kupeen blitt rasjonalisert når det gjelder materialer og finish, i samsvar med den intelligente ånden som er sentral i designprosessen av konseptet.

 

UTVENDIG DESIGN: UNIK OG SYMMETRISK, MED EN NY LYSSIGNATUR

Det nye Citroën-sortimentet uttrykker all sin kraft og harmoni, spesielt ved utformingen av fronten, preget av en todelt lyssignatur med en sterk horisontal vekt som ble introdusert i 2013. Ami One Concept moderniserer Citroëns identitet med en ny lyssignatur som er mer raffinert, grafisk og høyteknologisk, direkte inspirert av konseptbilen CXperience. Den nye fronten beholder de to delene, som er subtilt samlet av en V-formet lysstrimmel, noe som gir Ami One Concept en uttrykksfull front forbedret av denne elegante stylingen. Med deres flytende struktur gir kjørelysene og indikatorene en fin finesse som gjør Ami One Concept enestående og umiddelbart gjenkjennelig. Dette designtemaet går igjen på baklyktene (se nedenfor), som øker både objektets harmoni og merkevarebevissthet.

 

INTERIØR: NESTE GENERASJON OG CITROËN ADVANCED COMFORT

Ami One Concept er like original inni som den er utenpå! Kupeens neste generasjonsdesign bekrefter inspirasjonen fra andre sektorer, som lover disruptiv og svært komfortabel urban kjøring.

Ami One Concept er en moderne visjon av Citroën Advanced Comfort®-programmet. I tillegg til stille kjøring og grundig arbeid på materialer, er kupeen omsluttet av lys takket være omfattende glaserte overflater, inkludert frontrute, sidevinduer og bakrute.

Se videoen av designet: https://youtu.be/b6iTZXOfJr0

 

LIVSSTILSPRODUKTER SOM DELER IDENTITETEN TIL AMI ONE CONCEPT

Ami One Concept-artikler er tilgjengelig online på www.lifestyle.citroen.com i følgende land: Frankrike, Portugal, Benelux, Spania, Italia, Østerrike, Tyskland, Nederland, Storbritannia, Irland og Polen.

 

Se videoen "Lifestyle Products": https://youtu.be/0AE7RcuaXrs

Top