INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

Du vil bli videresendt om X sekunder [cle1: SECONDES Lang:nb]
Citroen-Total-50-years

CITROËN OG TOTAL FEIRER 50 ÅRS PARTNERSKAP

Total og Citroën har lagt mange mil bak seg siden 1968. Deres suksesshistorie, bygget på innovasjon og lidenskap for motorsport, har tatt de to merkevarene hele veien til toppen av podiet.

Vi ser tilbake på 50 år med samarbeid med suksess i business og racing, som har hjulpet til å bygge opp begge selskapers internasjonale posisjon.

Siden partnerskapet startet i 1968, har Total bidratt til å drive Citroëns industrielle vekst over hele verden ved å levere et bredt spekter av bilsmøremidler. I løpet av tiårene har de to selskapene i fellesskap utviklet smøremidler spesielt for Citroën-motorer, for å gjøre dem enda mer drivstoffeffektive og miljøvennlige.

Miljøet er en sentral bekymring for Citroën og Total. Selskapene har lovet å redusere sin miljøpåvirkning drastisk, særlig ved å redusere karbonutslipp. Deres FoU-team samarbeider om bestemte løsninger i jobben mot det målet. I dag har deres innsats kulminert i den nye TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-20, en syntetisk olje for forurensningskontrollsystemer som forbedrer drivstofføkonomien med så mye som 4%*.

En annen hjørnestein i Citroën-Total-partnerskapet er dedikasjon til toppkvalitet og konkurransedyktighet. Fra omhyggelige oljeanalyser til banekontroller og fra individuelle rallyløp til World Rally Championship, har tester og racinghendelser gjort det mulig for Total å eksperimentere med smøremidler under ekstreme forhold. Dette sørger for at Citroëns racing - og masseproduserte biler gir den beste ytelsen.

Styrken i partnerskapet mellom Citroën og Total motorsports var tydelig så langt tilbake som Marokko-rallyet i 1969. Citroën begynte å vinne med Citroën DS 21, og fortsatte sin racing-saga som omfattet 36 seire og fem konstruktørtitler i FIA World Touring Car Cup. Et utrolig suksessløp fulgte mellom 2003 og 2012, inkludert åtte konstruktørtitler og ni sjåførtitler i World Rally Championship (WRC).
I 2014 bestemte Citroën og Total seg for å konkurrere i WTCC-mesterskapet, og sikret seg tre konstruktørtitler, tre sjåførtitler og 50 seire. I 2017 fikk de to merkene en ny start i WRC med C3 WRC, som vant to ganger, i Mexico og Catalonia.

 Video av det 50-årige partnerskapet: https://youtu.be/DDiMvmdJZWw

 

* Som målt ved den offisielle M111FE-drivstofføkonomien

Top