INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

Du vil bli videresendt om X sekunder [cle1: SECONDES Lang:nb]
Mads-mexico

2. plass til Mads Østberg i Rally Mexico

Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson i DS3 WRC endte på 2. plass i Rally Mexico. De fullførte siste dag av løpet på en overbevisende måte, og holdt den andreplassen de tilegnet seg på lørdagens etapper.

Differansen til Andreas Mikkelsen på tredje var bare 4,5 sekunder da dagen startet med løpets lengste fartsetappe på hele 56 km, med andre ord veldig små marginer.
«Jeg tenkte at løpet ville bli avgjort på den etappen», sier Mads, «men vi gjorde ikke noe annet enn å følge vår egen plan som gikk ut på å finne en god rytme og ikke ta noen sjanser, vi skulle til mål. Da vi vant etappen 2,4 sekunder foran Sebastian (Ogier), og 3,5 sekunder foran Andreas (Mikkelsen), visste jeg at det var avgjort. Men to korte prøver igjen, og 8 sekunders margin, ville jeg ikke gi fra meg andreplassen.»
Spenningsmomentet var likevel de ekstremt tøffe forholdene og faren for å punktere.

«Løpet ble akkurat så tøft som vi så for oss, med avkjøringer, punkteringer, tilbud (nestenulykker) og til og med gjenopplivning av en bil som lå over 9 timer under vann», fortsetter Mads. «Men da vi hadde sluppet unna uten andre problemer enn et par snurringer på 38 mil, visste jeg at jeg kunne kontrollere oss rundt problemene på de to siste milene også. En 8,6 sekunders ledelse på Andreas kom jeg ikke til å gi fra meg. Vi er selvsagt veldig godt fornøyd med dette resultatet,» avslutter Mads.
Norge befestet sin posisjon som den sterkeste nasjonen i internasjonalt topprally. Med TV2 Sportskanalens gode dekning av løpet, får nå et stort publikum endelig den meget actionpregede sporten «inn i stua». Det er 800 millioner mennesker som følger rally jevnlig på verdensbasis, og da er det på sin plass at norske TV-seere også får denne muligheten.

Mads Østberg ligger på 4. plass i årets VM etter at tre løp av i alt 13 er unnagjort. Neste løp er Rally Argentina som går fra 23. til 26. april.

 

PRESSEKONTAKT CITROËN NORGE AS
Ranveig Sønju – 0047 97 54 21 72 – ranveig.sonju@citroen.com

Top