Vi bruker informasjonskapsler/cookies fordi vi vil gjøre våre nettsider brukervennlig og hele tiden forbedre de. Hvis du vil fortsette å bruke nettsiden, godtar du dermed bruk av informasjonskapsler/cookies.

Om våre informasjonskapsler

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:NB] [cle1: SECONDES Lang:NB]
DS5-ny

DS 5 med ny front

På bilutstillingen i Genève i mars får den nye utgaven av DS 5 sin verdenspremiere. Bilen får blant annet ny front, kalt DS Wings, der DS-logoen ses i midten.

Avansert design, dynamiske kjøreegenskaper, raffinement ned til minste detalj og utstyrt med high-tech teknologier – alt dette er karakteristiske trekk for nåværende og kommende DS-modeller. Det gjelder også den nye DS 5 som får ny DS-front samt flere andre nyheter.
Designen av den nye fronten er preget av horisontale og skulpturelle linjer med DS-logoen i midten. Fronten rammes inn av de nye lysene som kombinerer Xenon- og LED-teknologi. Av nyheter i kupeen er blant annet siste generasjon av berøringsskjerm, mens motorprogrammet består av effektive Euro6-motorer.
Bilens utvendige design, med den markante profilen og listene i krom, som strekker seg fra lysene foran opp til A-stolpen, gjør DS 5 lett å kjenne igjen og vanskelig å sette i bås. Kupeens innredning fører tankene til cockpiten på et fly. De utstøkte materialene og deres utforming avspeiler med hvilken omhu bilen er fremstilt.
Den nye DS 5 får verdenspremiere på bilutstillingen i Genève som holder åpent for publikum fra 5. til 15. mars. Modellen lanseres på de første markedene i Europa i juni 2015, og i Norge etter sommerferien. Det er ennå for tidlig å si noe om modellprogram og priser.

Ny front til et nytt merke
«DS 5 kan beskrives som en kjørende konseptbil med en svært uttrykksfull design, som nærmest suger blikkene til seg. Med den nye DS 5 har vi ønsket å fastholde de sterke designelementene som gir bilen sin helt egen personlighet, og samtidig fremheve de spesielle DS-trekkene. Fronten er selvsagt veldig viktig for det designmessige uttrykket», uttaler designdirektøren for DS, Thierry Metroz.
Akkurat som toppmodellene i DS 3 og DS 3 Cabrio, utstyres den nye DS 5 med nye lys foran som kombinerer Xenon og LED-teknologi, og som gir en effektiv belysning av veien, både når man kjører med nærlys og fjernlys. Modulenes plassering får dem til å ligne en rekke av diamanter, og de nye lysene er utstyrt med sekvensielle blinklys.
Kupe innredet som en cockpit
I kupeen er innredningen av førerplassen inspirert av cockpiten i et fly med to midtkonsoller, dels mellom setene foran dels av en konsoll i taket, og mange av knappene er utformet som kontaktpunktene i et fly.
Den nye DS 5 er utstyrt med en touch screen i farger som letter adgangen til for eksempel navigasjon og lydanlegg, og samtidig reduserer antall kontakter på midtkonsollen. Den nye typen skjerm rommer også muligheten for New Mirror Screen, hvor brukeren får et speilbilde av sin smartphone opp på skjermen. DS 5 kan også leveres med eCall med pakken «SOS & Assistance» (avhengig av land).


Motorprogram
Den nye DS 5 kan leveres med de aller nyeste PSA-motorene. Effekten går fra 120 til 210 hk, og forbruket er ligger på fra 0,38 til 0,43 l/mil for dieselversjonene. I tillegg kommer Hybrid 4x4 med forbruk på i 0,35 l /mil og CO2-utslipp på 90 g/km.
Ved lanseringen er det mulig å velge mellom fem Euro6-motorer med et moment på mellom 240 og 400 Nm. I slutten av 2015 utvides motorprogrammet med THP 210 S&S kombinert med 6-trinns manuelt gir.
Bensinmotoren THP 165 S&S med 6-trinns automatgir av nyeste generasjon (EAT6) har et forbruk på 0,59 l/mil og CO2-utslipp på 135 g /km, hvilket er en forbedring på 30 g/km i forhold til den nåværende THP 155 Euro5.
Hva dieselmotorene angår, er forbruket for motoren BlueHDi 120 S&S med 6-trinns manuelt på 0,38 l /mil og utslippet av CO2 på 100 g/km. Momentet er på 300 Nm.
BlueHDI 150 S&S 6-trinns manuelt gir har et forbruk på 0,44 l/mil og utslipp på 103 g CO2/km.

Den kraftigste dieselmotoren er BlueHDi 180 S&S 6-trinns med automatgiret EAT6. Drivstofforbruket er på 0,43 l/mil og CO2-utslippet på 110 g /km, det vil si en forbedring på 44 g/km i forhold til den tidligere HDI 160 automat. Momentet er på hele 400 Nm.

Bilder er tilgjengelige på http://www.dscommunication-echange.com/
Brukernavn (STORE BOKSTAVER): NEWDS
Passord (STORE BOKSTAVER): 03MARS2015

PRESSEKONTAKT
Ranveig Sønju: + 47 97 54 21 72 – ranveig.sonju@citroen.com

Top