Vi bruker informasjonskapsler/cookies fordi vi vil gjøre våre nettsider brukervennlig og hele tiden forbedre de. Hvis du vil fortsette å bruke nettsiden, godtar du dermed bruk av informasjonskapsler/cookies.

Om våre informasjonskapsler

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:NB] [cle1: SECONDES Lang:NB]
mads

Mads Østberg fortsetter i Citroën racing i 2015!

Norske Mads Østberg og hans svenske kartleser Jonas Andersson skal konkurrere i DS 3 WRC i hele 2015-sesongen av World Rally Championship.

Sesongen deres starter derfor i Rally Monte-Carlo (19. – 25. januar), side om side med Sébastien Loeb/Daniel Elena og Kris Meeke/Paul Nagle.

I 2014-sesongen ble to lovende førere offisielt mannskap i DS 3 WRC-bilene. Og satsingen bar frukter; Mads Østberg og Kris Meeke fikk tilsammen åtte plasseringer på podiet og det på alle underlag (grus, asfalt og snø).

For kort tid siden ble det klart at Kris Meeke fra Nord-Irland har signert for 2015-sesongen, og han og Mads Østberg blir derfor kompanjonger også neste år. Mads har allerede en seier i WRC-løp, og får nå sjansen til flere da han skal delta i alle de tretten WRC-rundene i 2015.

Sébastien Loeb og Daniel Elena kommer også til å konkurrere i Rallye Monte-Carlo i januar. Duoen, som er ni ganger verdensmester i WRC, vil i dette løpet samle poeng i verdensmesterskapet for konstruktører sammen med Kris Meeke og Paul Nagle. Mads Østberg og Jonas Andersson tar over etter dem fra Rally Sweden, som er et av favorittløpene til det norsk-svenske teamet.

Yves Matton, sjef for Citroën Racing uttaler: “I en alder av 27 år er Mads Østberg nå en av de mest erfarne førerne i verdensmesterskapet i rally. Vi har hatt mulighet til å se potensiale hans i hans første sesong i DS 3 WRC, og Mads kan skilte med gode prestasjoner, til tross for at han til tider har hatt uhell. 5. plassen i mesterskapet for førere og 108 oppnådde poeng viser den gode innsatsen. Mads kan bygge videre på sin første sesong i DS 3 WRC, og vil allerede fra starten av 2015-sesongen kjenne både teamet og bilen til fulle.»

Mads Østberg sier: “Jeg er veldig glad for å kunne fortsette samarbeidet med Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team, og jeg har virkelig satt pris på det siste året. Jeg har lært mye bare ved å være i kontakt med dette fantastiske teamet, og jeg føler jeg er blitt en bedre fører. Jeg har måttet tilpasse kjørestilen min i DS 3 WRC-bilen, og i den prosessen har jeg lært meg nye teknikker som blant annet gjør at jeg takler visse underlag og forhold bedre. Jeg kommer til å bruke den erfaringen ytterligere i 2015. Jeg ser virkelig frem til oppgraderingene som har blitt gjort på DS 3 WRC-bilen. Takket være arbeidet fra 2014 og utviklingen som vi tester og godkjenner nå i vinter, vil jeg være i stand til å kjempe om seieren WRC-løp så ofte som mulig.”

Citroën Racing har i mange år identifisert og satset på unge talenter for å hjelpe dem oppover i rally-nivåene. Med Citroën Racing Trophy, FIA Junior WRC og et komplett tilbud racingprodukter for kunder (DS 3 R1, DS 3 R3-MAX og DS 3 R5), er flere lag i ferd med å nå WRC-nivå takket være utviklingsprogrammer utformet av den franske bilfabrikanten.

Flere nyheter vil følge om Citroën Racing i 2015!

Se www.citroenracing.com for de siste nyhetene fra Citroën Racing. Bilder er tilgjengelig for pressen på www.citroenracingmedia.com.

Top