INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

Du vil bli videresendt om X sekunder [cle1: SECONDES Lang:nb]
Mads klar for Monte Carlo

Mads Østberg klar for årets første WRC-runde i Rally Monte Carlo

WRC-sesongen 2015 åpnes i dag med det legendariske Rally Monte Carlo. Mads Østberg, fabrikkfører for Citroën Racing, ser frem til å komme igang.

Årets første WM-runde, Rally Monte Carlo, går av stabelen fra i dag, 22. januar, til søndag 25. januar. Rallyet er i utgangspunktet et asfaltløp, men er kjent som et av de mest krevende løpene gjennom WM-sesongen, med de mest ekstreme forhold underveis. Frafall underveis i løpet er stort. Førerne opplever alt fra solvarm asfalt til is, snø, og tåke. Med stup og små steinalderlandsbyer som klorer seg fast i fjellveggen i over 2 500 m høyde, får førerne virkelig kjenne på deler av de spektakulære franske alpeområder.
Mads Østberg og Jonas Andersson i DS 3 WRC starter som bil nr. 5, basert på fjorårets sluttresultat i VM. Nytt av året er at startrekkefølgen følger VM-sammendraget gjennom hele sesongen. Det betyr at den som leder som leder VM starter som nr. 1, osv.

«Vi har hatt en fin gjennomkjøring, fått gode noter og forberedt oss godt gjennom uken. Jeg kjører dette løpet med 2014-bil. Sebastian Loeb er som kjent tilbake, og da får jeg vel finne meg i at en franskmann får 2015-bilen i dette løpet», smiler han.
«Værforholdene ser ut til å bli mer vanskelig enn vanlig, med snø og is på deler av de fleste etappene. Det passer oss godt. Jo vanskeligere jo bedre for vår del», fortsetter han.
Monte Carlo er og blir et «survivor-løp», alltid med stort frafall. Det er tredje gang den norsk/svenske duoen deltar. De har fullført begge de to tidligere løpene. De debuterte 2012 med en 6. plass, og endte på en 4. plass i 2014. « Unngår vi problemer, er målsettingen å være med å kjempe helt i toppen i år», avslutter en opplagt og klar Mads Østberg
For dem som ønsker å følge hele rallyet uten å reise til Monte Carlo, sjekk ut www.wrc.com. Her følger man førerne gjennom hele løpet, med etappetider, intervjuer rett etter målgang på de ulike etappene, og alt av nyheter underveis.

Akkreditering: Citroën RacingMedia.

PRESSEKONTAKT CITROËN NORGE AS
Ranveig Sønju – 0047 97 54 21 72 – ranveig.sonju@citroen.com

Top