INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

Du vil bli videresendt om X sekunder [cle1: SECONDES Lang:nb]
NY-berlingo

Ny CITROËN Berlingo

Da den første utgaven av Citroën Berlingo ble introdusert, ga den navn til en ny bilklasse som utmerker seg ved å være både rommelig og svært praktisk.
På verdensplan har Citroën Berlingo siden 1996 solgt i over 2,9 millioner eksemplarer. Takket være dens praktiske egenskaper, utforming og den store rommeligheten, er den velegnet både som personbil og som varebil.

Siden lanseringen av den første utgaven, er Citroën Berlingo blitt fornyet flere ganger. I begynnelsen av mars presenteres den i en ny, oppdatert utgave på Citroën-standen på bilutstillingen i Genève, som er åpen for publikum fra 5. til 15. mars 2015.
Bilens mange velkjente kvaliteter med tanke på fleksibel innredning, rommelighet og komfort samt robust og enkel utførelse, suppleres nå med en oppdatert front og ny teknologi, blant annet i form av nye motorer. Som eksempel kan nevnes BlueHDi 100 S&S med manuell girkasse, som har et drivstofforbruk på 0,41 l/mil og CO2-utslipp på kun 109 g/km. Som varebil kan CO2-utslippet for den samme motoren i kombinasjon med ETG6-girkassen komme helt ned i 106 g/km.
Den oppdaterte utgaven av Citroën Berlingo introduseres på de første markedene til sommeren. Det er ennå for tidlig å gi detaljer for det norske modellprogrammet og priser.

MODERNE: Utvendig er designen på fronten oppdatert med ny grill og støtfanger, samt ny plassering av LED kjørelys. I kupeen kan bilen utstyres med en 7-tommers berøringsskjerm for styring av lyd og navigasjon, og senere på året blir det også mulighet for Mirror Screen-teknologi for ”speiling” av smarttelefon. Fra slutten av året vil Berlingo kunne leveres med Active City Brake.

PRAKTISK OG ANVENDELIG: I forhold til dimensjonene (4,38 meter lang, 1,81 meter bred og 2,73 meter i akselavstand), er Citroën Berlingo svært rommelig og anvendelig til mange formål.

Rommelig: Det er enkel adgang til den store kupeen som byr på god plass også for passasjerene i baksetet (plass for knærne er på 24,5 cm). Bagasjerommet er på 675 liter og kan utvides til 3 000 liter opp til taket om man tar stolene på seterad 2 ut.

Bruksvennlig og funksjonell: Innredningen av kupeen er både praktisk og fleksibel. De tre enkeltstolene på seterad 2 kan tas ut, og kupeen er utstyrt med en rekke oppbevaringsrom. Bilen kan leveres med det innvendige taket Modutop® som gir en lys og trivelig kupe og som også har flere rom for oppbevaring.
Berlingo Multispace personbil har to skyvedører på sidene bak. Mulighet for separat åpning av kun bakruten bak på den topphengslede bagasjeromsdøren, letter tilgangen til bagasjerommet, for eksempel om man er parkert tett opptil en vegg.
Takket være stort vindusareal, er det godt utsyn fra kupeen. Førerplassen er ergonomisk innrettet med plassering av girstangen i underkanten av instrumentbordet.
Den nye, mer moderne Citroën Berlingo får to nye karosserifarger, Grå Acier og Brun Mokka, samt to nye setetrekk, Quad og Liberia.

Euro6-motorer: Med den nye Citroën Berlingo oppdateres også motorutvalget, blant annet med dieselmotorene BlueHDi som kutter utslippene av NOx kraftig, samtidig som CO2-utslippene reduseres takket være en SCR-modul og tilførselen av AdBlue. For Citroën

Berlingo Multispace blir motorprogrammet som følger:
- BlueHDi 75 manuell: 0,43 l/mil og 113 g CO2/km
- BlueHDi 100 manuell: 0,43 l/mil og 113 g CO2/km
- BlueHDi 100 S&S manuell: 0,41 l/mil og 109 g CO2/km
- BlueHDi 100 S&S ETG6: 0,42 l/mil og 109 g CO2/km
- BlueHDi 120 S&S 6-trinns manuell: 0,43 l/mil og 113 g CO2/km (avhengig av land)


DEN NYE CITROËN BERLINGO SOM VAREBIL
Som varebil kan Citroën Berlingo leveres i to lengder: L1 med et vareromsvolum på opptil 3,7 m3 og L2 med et lastevolum på opp til 4,1 m3.
Varerommet har plass til 2 europaller, og har enkel tilgang via de brede skyvedørene på siden eller de asymmetriske sidehengslede bakdørene som kan åpnes opp til 180°.
Varebilen kan leveres med kupeen Extenso® der man har tre plasser foran. Passasjersetet kan både felles ned og klappes opp som et kinosete, og på den måten gi mer lasterom foran. I tillegg kan rygglenet på midtsetet felles ned slik at man får et flatt «bord» som kan være praktisk i arbeidshverdagen.
Citroën Berlingo varebil kan også leveres i elektrisk utgave, med en optimal rekkevidde på 170 km. Med 67 Hk og et så å si konstant dreiemoment (200 Nm fra 0 til 1500 omdr/min), har bilen rask akselerasjon og kommer enkelt opp i 110 km/t.


BILDER ER TILGJENGELIGE PÅ
http://www.citroencommunication-echange.com/
Brukernavn (STORE BOKSTAVER): NEWBERLINGO
Passord(STORE BOKSTAVER): 19022015

PRESSEKONTAKT
Ranveig Sønju – +47 97 54 21 72 – ranveig.sonju@citroen.com

Top