INFORMASJON KNYTTET TIL KORONAVIRUSET.

LES MER

Du vil bli videresendt om X sekunder [cle1: SECONDES Lang:nb]
WRC

Rekordsesong for Citroën : dobbel verdensmester i WTCC, 2. plass i WRC

Citroën har en lang historie innen motorsport. I merkets aller første sesong WTCC, vinner Citroën mesterskapet for både fører og konstruktører*. I WRC tar Citroën 2. plass i mesterskapet for konstruktører*, blant annet takket være norske Mads Østbergs gode innsats gjennom sesongen.

*med forbehold om FIAs offentlige resultater

Imponerende debutsesong i WTCC
Citroën startet i 2014 sitt engasjement i WTCC, verdensmesterskapet for standardbiler. Året skulle egentlig brukes til å lære disiplinen WTCC å kjenne ettersom det er første gang Citroën deltar på baneløp på så høyt nivå. Men allerede fra første løp begynte rekken av seire, og det har utviklet seg til en imponerende debutsesong for Citroën. Seierene i WTCC-mesterskapene for både konstruktører og fører ble klare allerede før siste løpsrunde i helgen som var.
Citroëns fabrikklag i WTCC består av den ni-doble verdensmesteren i WRC, Sébastien Loeb, firedobbel verdensmester fra WTCC, Yvan Muller samt José María López fra Argentina. Disse har alle bidratt til at Citroën vinner med god margin verdensmesterskapet for konstruktører*. I tillegg er alle tre å å finne på podiet i verdensmesterskapet for førere*, med López helt øverst. Det er første gang en argentiner vinner et FIA verdensmesterskap på 57 år!


WRC med norsk fabrikkfører
I WRC, verdensmesterskapet i rally, endte Citroën nest øverst på pallen i mesterskapet for konstruktører*. Mads Østberg, vår egne norske fabrikkfører var sterkt delaktig i å sikre denne andreplassen, blant annet med å komme på podiet i årets siste løpsrunde i Wales i helgen. Østberg endte totalt på 5. plass i verdensmesterskapet for førere. Kris Meeke, Citroëns andre fabrikkfører, kom på 7. plass.

Etter fullført 2014-sesong i både WTCC og WRC retter direktøren for Citroëns motorsportavdeling, Yves Matton, en spesiell takk til teamene og samarbeidspartnerne for deres engasjement i 2014. «Det var en stor utfordring ettersom vi deltok i to verdensmesterskap», presiserer han.


PRESSEKONTAKT
Ranveig Sønju – 0047 97 54 21 72 – ranveig.sonju@citroen.com

Top