Hopp til innholdet
Egenskaper ved Citroën C5 X ladbar hybrid

NYE CITROËN C5 X HYBRID

Kjør elektrisk til daglig, bruk bensin når du må

Denne versjonen passer både til småkjøring i hverdagen og til impulsive langturer, uten at du trenger bekymre deg for rekkevidden. Den nye Citroën C5 X Hybrid står for moderne, avansert elektrisk mobilitet og byr på høy komfort og allsidighet. Den nye Citroën C5 X Hybrid gir dessuten avgiftsfordeler i forhold til biler med forbrenningsmotor.
ELEKTRISK REKKEVIDDE PÅ OPPTIL 55 KM

Den nye Citroën C5 X Hybrid egner seg godt til kjøring i hverdagen. Når du kjører med elektromotoren, får du:

 • Rekkevidde på 54 til 55 km (avhengig av ekstrautstyr og faktiske kjøreforhold)
 • Stillegående kjøring i opptil 135 km/t
 • Utslippsfri kjøring

Batteriet til den nye Citroën C5 X Hybrid har garantert 70 prosent ladekapasitet i 8 år eller 160 000 km.

 
100 % ØKONOMISK

Stillegående, dynamisk og lettkjørt:

 • Forbrenningsmotoren på 180 hk og elektromotoren på 81,2 kW (110 hk) gir en samlet effekt på 225 hk og et dreiemoment på til sammen 360 Nm.
 • Fire kjøremoduser: Electric, Hybrid, Comfort og Sport.
 • Forbruk fra 1,3 liter per 100 km og CO2-utslipp fra 29 g/km (WLTP).
 • Daglig lading gir lavt forbruk.
 • I Brake-modus gjenvinnes bremseenergi som tilbakeføres til batteriet i bremse- og retardasjonsfasen.
 
ENKEL OG PRAKTISK LADING

Du kan velge mellom flere ladeløsninger til din nye Citroën C5 X Hybrid:

 • Wall Box: Med modus 3-kabelen (ekstrautstyr) gjør denne laderen det mulig å lade fra 0 til 100 prosent på 3 timer og 25 minutter eller 1 time og 40 minutter med ombordladeren på 7,4 kW (også ekstrautstyr).
 • Green’up-kontakt: Batteriet kan lades på 3 timer og 55 minutter ved hjelp av en forsterket modus 2-kabel (ekstrautstyr).
 • Vanlig stikkontakt: Batteriet kan lades til 100 prosent på 7 timer og 5 minutter, altså over natten, ved hjelp av modus 2-kabelen som følger med som standard.

Ladestasjoner på 100 kW er ikke kompatible med den nye Citroën C5 X Hybrid.

 
REKKEVIDDE FOR C5 X LADBAR HYBRID

EKTE KOMFORT MED LADBAR HYBRID

Kjøreglede

Ikke en lyd. Ingen vibrasjoner. Den nye Citroën C5 X Hybrid har tilnærmet perfekt lydisolasjon med blant annet laminerte vinduer foran og bak, som holder støy fra omgivelsene og veibanen ute. Det gir enestående lydkomfort i kupeen.

De to motorene jobber sammen for å gi smidig og jevn fremdrift. Den 8-trinns automatgirkassen (ë-EAT8) er rask og effektiv og sørger for umiddelbart tilgjengelig dreiemoment.

VIKTIGE FAKTORER SOM PÅVIRKER BILENS REKKEVIDDE

HASTIGHET
Hvis du kjører i 130 km/t, reduseres rekkevidden til den nye Citroën C5 X til halvparten av den godkjente WLTP-rekkevidden. 
TEMPERATUR
Utetemperaturen og behovet for kjøling eller oppvarming av kupeen påvirker bilens rekkevidde. 
KJØRESTIL
Kjører du jevnt, uten brå nedbremsing og akselerasjon, utnyttes batteristrømmen optimalt, slik at den nye Citroën C5 Hybrid får maksimal rekkevidde. 
LAST
Hvis du har montert takstativ eller takboks eller har tung last i bilen, vil dette påvirke bilens forbruk. 

SIMULERING AV REKKEVIDDEN TIL DEN NYE CITROËN C5 X HYBRID

FIRE KJØREMODUSER

Ved hjelp av knappen i midtkonsollen kan du velge ønsket kjøremodus: Electric, Hybrid, Comfort eller Sport. Den aktive Citroën Advanced Comfort®-fjæringen tilpasses til valgt kjøremodus.

 • Electric: Bilen har en rekkevidde på inntil 55 km, noe som er tilstrekkelig for de fleste av oss til daglig. Her kjører du helt uten å bruke drivstoff.
 • Hybridmodus: Bilen veksler automatisk mellom elektromotoren og forbrenningsmotoren, slik at du kjører mest mulig økonomisk.
 • Comfort: Denne modusen er basert på hybridmodusen, men gjør i tillegg bruk av den aktive Citroën Advanced Comfort®-fjæringen, som sørger for ekstra høy kjørekomfort.
 • Sport: Elektromotoren og forbrenningsmotoren arbeider sammen for å gi C5 X Hybrid en samlet effekt på 225 hk. Samtidig får den aktive Citroën Advanced Comfort®-fjæringen en strammere innstilling som gir bedre veigrep.
LADING AV C5 X LADBAR HYBRID

ENKEL LADING

Den nye Citroën C5 X Hybrid er svært enkel å lade:

 • Eget oppbevaringsrom for ladekabler under gulvet i bagasjerommet.
 • Ladeluken bakerst på venstre side har en ladeindikator som viser fremdriften i ladingen. Denne kan også sjekkes eksternt fra My Citroën-appen.
 • Når du kjører i elbilmodus, lyser en blå indikator under det innvendige speilet. Denne er godt synlig utenfra, noe som kan være nyttig ved kjøring i miljøsoner i byer.
 • Ladingen kan programmeres fra berøringsskjermen eller My Citroën-appen, slik at det for eksempel blir enkelt å lade når strømmen er billigst.

LADELØSNINGER

Enten du er på farten eller hjemme kan du velge mellom flere forskjellige ladeløsninger når du skal lade din nye Citroën C5 X Hybrid.

 • Wall Box: Med modus 3-kabelen (ekstrautstyr) gjør denne laderen det mulig å lade fra 0 til 100 prosent på 3 timer og 25 minutter (16 A) eller 1 time og 40 minutter (32 A) med ombordladeren på 7,4 kW (også ekstrautstyr).

Wall Box-ladere er å finne langs veien og på enkelte parkeringsplasser, men du kan også få montert en hjemme.

 • Forsterket stikkontakt (14 A) av typen Green'up: Batteriet kan lades på 3 timer og 55 minutter ved hjelp av en forsterket modus 2-kabel (ekstrautstyr).
 • Vanlig stikkontakt (8 A): Batteriet kan lades til 100 prosent på 7 timer og 5 minutter ved hjelp av modus 2-kabelen som følger med som standard.

 

Citroën har valgt DEFA som samarbeidspartner for installasjon av ladere i borettslag og sameier. DEFA tilbyr en løsning uten ekstra kostnader for borettslag/sameier og tar hånd om alt det administrative arbeidet.

 

SIMULERING AV LADETIDEN TIL DIN NYE CITROËN C5 X HYBRID

 

FINN EGNEDE LADESTASJONER

Kjør helt uten rekkeviddeangst i nye C5 x hybrid

Finn egnede ladestasjoner for din nye Citroën C5 X Hybrid på kartet. Du kan søke i området der du befinner deg, eller langs den planlagte reiseruten.

INTUITIVT GRENSESNITT

Skjermer i C5 x hybrid

De to skjermene i Citroën C5 X ladbar hybrid viser viktige kjøredata når du kjører i elbilmodus:

 • På det digitale kombiinstrumentet kan du sjekke ladestatus og resterende rekkevidde for batteriet samt holde øye med effektmåleren og gjeldende energiflyt.
 • På berøringsskjermen kan du se systemstatus og innstillinger for utsatt lading av batteriet, forhåndstemperering av kupeen og e-save-funksjonen. Sistnevnte gjør det mulig å holde av batterikapasitet til kjøring i elbilmodus på en nærmere angitt strekning. Når C5 X Hybrid står på lading, kan skjermen for eksempel vise hvor lang tid som gjenstår før batteriet er fulladet.
TJENESTER FOR C5 X LADBAR HYBRID

TILKOBLEDE TJENESTER FOR C5 X HYBRID

My Citroën-appen

Fra My Citroën-appen på en smarttelefon kan du sjekke ladestatus og gjenværende rekkevidde for din nye Citroën C5 X Hybrid og programmere daglig lading og forhåndstemperering av kupeen.