Du vil bli videresendt om sekunder

NYE CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

NY DESIGN OG AVANSERT TEKNOLOGI GIR EN BEHAGELIG KJØREOPPLEVELSE

  

Nye Citroën C5 X er elegant som en sedan, dynamisk som en stasjonsvogn og høyreist som en SUV. Med Citroën Advanced Comfort® kan du slappe helt av i en kupé som gir deg en ordentlig lounge-følelse. Den avanserte teknologien i nye nye Citroën C5 X gjør det enklere å kjøre bil. Blant annet har den funksjoner for delvis selvkjøring og et nytt kommunikasjonsgrensesnitt bestående av en 12-tommers HD-berøringsskjerm med mulighet for talestyring. Den nye Citroën C5 X fås som ladbar hybrid.

Nye Citroën C5 X er forventet forhandler i løpet av august 2022.

SE VIDEO AV NYE CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

DESIGN

EN NYSKAPENDE PROFIL

C5 X er enestående i sitt slag, med sedanens lange og elegante panser, stasjonsvognens dynamiske stil og store bagasjerom, og SUV-ens høye kjørestilling takket være de store hjulene.

En grå Citroën C5 X sett på skrå forfra på en rett veistrekning

ORGANISKE OG AERODYNAMISKE LINJER

ELEGANT OG DYNAMISK

Nye Citroën C5 X skiller seg ut i et ellers tradisjonelt segment. Bakluken har bred åpning og lav lasteterskel. Det lange panseret, de elegante linjene, den høye midtlinjen og høyden over bakhjulene gir særpreg og gode aerodynamiske egenskaper. Den lange taklinjen får en naturlig avslutning med den svevende, aerodynamiske takspoileren. En spoiler nummer to i glanset sort sikrer at bilen ligger godt på veien og gir god bremsestabilitet.
Citroën C5 X sett fra siden bakfra ute på veien
En grå Citroën C5 X sett på skrå forfra på en vei

HØY KJØRESTILLING

BEDRE OVERSIKT

Den nye Citroën C5 X har høyere bakkeklaring enn tradisjonelle sedaner og store hjul med diameter på hele 720 mm. Det gir en høy kjørestilling og god oversikt fra førerplassen, noe som igjen bidrar til økt trafikksikkerhet.

LYSSIGNATUR

MODERNE TEKNOLOGI

Den nye Citroën C5 X har Citroëns nye, V-formede lyssignatur foran og bak, et designelement som først ble tatt i bruk på den nye C4. Lyssignaturen gjør bilen umiddelbart gjenkjennelig som en Citroën både i dagslys og mørke og understreker den karakteristiske silhuetten til nye Citroën C5 X. Med den nye og teknologisk avanserte lyssignaturen har LED-lykter blitt standard i hele modellutvalget.
En mann står foran en Citroën C5 X sett forfra
Animasjon som viser Citroën C5 X’ seks karosserifarger

SEKS KAROSSERIFARGER

FEM TOFARGEDE VARIANTER MED SORT TAK

Den nye Citroën C5 X fås i seks forskjellige karosserifarger med metallic- eller perlemoreffekt:
 • Grå Amazonite
 • Hvit Nacré
 • Blå Magnetic
 • Grå Platinium
 • Grå Artense
 • Sort Perla Nera
 • Med unntak av sistnevnte kan alle karosserifargene kombineres med tak i fargen sort Perla Nera hvis du ønsker å gi bilen et enda mer elegant uttrykk.
  En kvinne på førerplassen i Citroën C5 X

  FORSKJELLIGE INTERIØRSTILER

  EN KUPÉ DU FØLER DEG HJEMME I

  I tråd med Citroëns filosofi om brukertilpasning fås den nye C5 X med flere forskjellige originale og elegante interiørstiler. Det gjør det lett å tilpasse kupeen slik du ønsker. I tillegg til det stilrene standardinteriøret med setetrekk i tekstil med grått vinkelmønster, kan du velge mellom fem andre interiørstiler: . Urban Grey . Metropolitan Grey . Metropolitan Blue . Hype Black . Hype Adamantium

  LUNE OG MYKE MATERIALER

  Fire detaljutsnitt fra interiøret i Citroën C5 X

  Den romslige kupeen gir et rolig inntrykk med forseggjorte detaljer og nøye utvalgte materialer og farger.

  • Stoffene og skinnet er av høy kvalitet.
  • Tre ulike interiørstiler, en av dem med trestruktur og vinkelmønster.
  • Det er brukt myke materialer i berøringsflatene på fører- og passasjerplassene, for eksempel i armlenene, midtkonsollen og dashbordet.

  KOMFORT

  SKYHØY KOMFORT = REISELYST PÅ FIRE HJUL

  Førsteinntrykket av interiøret i den nye Citroën C5 X er lunt, rolig og romslig. Den romslige og innbydende kupeen har mange forseggjorte detaljer og praktiske funksjoner.

  En kvinne sitter i forsetet i Citroën C5 X

  CITROËN ADVANCED COMFORT® AKTIV FJÆRING

  VERDENSNYHET

  Vi ønsket å gjenskape den ikoniske flygende teppe-effekten fra de klassiske Citroën-modellene. Vi utstyrte derfor den nye Citroën C5 X med Citroën Advanced Comfort®-fjæring, som gjør at bilen formelig svever over hindringer som hull i veibanen, fartshumper og asfaltskjøter. På C5 X ladbar hybrid har vi lagt listen for komfort enda høyere: Som første bil i verden er den utstyrt med aktiv Citroën Advanced Comfort®-fjæring, der progressive hydrauliske dempere (Progressive Hydraulic Cushions®) er kombinert med et aktivt fjæringssystem. Bilen tilpasser fjæringen separat for hvert enkelt hjul og gjør den stivere eller mykere etter behov. Sensorene som registrerer ujevnheter i veibanen, overfører dataene til en kjørecomputer som fortløpende avgjør hvilke innstillinger som vil gi best komfort for dem som befinner seg i bilen. I tillegg til ESP-systemets sensorer har fjæringssystemet sensorer for hjulhastighet og vertikal posisjon, som analyserer henholdsvis kjørerytmen og karosseriets bevegelser. Utover den svært gode komforten på rette strekninger, gir systemet også meget godt veigrep i svinger.
  Citroën C5 X på en svingete fjellvei
  Interiøret i Citroën C5 X, for- og bakseter

  LOUNGE-FØLELSE

  SETT DEG INN OG SLAPP AV

  Da vi skulle designe interiøret i den nye Citroën C5 X, ville vi skape en lounge-følelse med store volumer og stramme linjer, som gir et moderne og høyteknologisk uttrykk. De lekre overflatene og forseggjorte detaljene er med på å skape et sted der det er behagelig å være. En rekke elementer har fått en «svevende» design der indirekte belysning skaper en lett og elegant helhet.

  ADVANCED COMFORT-SETER

  HJELPER DEG Å FINNE ROEN

  Advanced Comfort-setene i den nye Citroën C5 X setter en ny standard for sittekomfort og gjør at du føler deg like hjemme i bilen som i din egen stue. De innbydende setene har en spesiell og svært komfortabel setestopp som kanskje best kan sammenlignes med en overmadrass. Et ytterlag med høy tetthet og tykt strukturskum sikrer dynamisk komfort og en god sittestilling og gjør at du unngår å bli stiv og støl av lange bilturer.
  Advanced Comfort-seter i Citroën C5 X
  En kvinne sminker seg i baksetet på Citroën C5 X

  INNVENDIG PLASS

  REISELYST PÅ FIRE HJUL

  Da Citroën utviklet C5 X, var innvendig plass noe vi prioriterte høyt. De komfortable forsetene og dashbordets rene linjer slår an tonen for den store og luftige kupeen. Også passasjersetene er innbydende og avslappende med svært god benplass, stor bredde og raus takhøyde. Komforten er skyhøy – vi kaller det reiselyst på fire hjul.

  PANORAMAGLASSTAK

  Citroën C5 X med panoramaglasstak sett ovenfra og bakfra

  Den store kupeen virker spesielt lys og luftig fordi den er omkranset av glass hele veien rundt, inkludert sideruter helt bakerst og et stort panoramaglasstak der lyset strømmer inn.

  Speilbildet av en kvinne i sideruten bak på Citroën C5 X

  LYDDEMPENDE RUTER

  TOPP KOMFORT

  For å gi lydløs og avslappende kjørekomfort har vi arbeidet spesielt med akustikken i den nye Citroën C5 X. Vinduene foran og bak er laminert med et lyddempende materiale som holder trafikkstøyen ute.

  STORT BAGASJEROM

  Animert sekvens av Citroën C5 X’ bagasjerom med flatt gulv

  ALLE FORDELENE VED EN STASJONSVOGN

  Den nye Citroën C5 X har et stort bagasjerom som minner om det du finner i stasjonsvogner. Det har en stor, firkantet åpning, lav lastekant og rette vegger. Når du slår ned baksetet, får bagasjerommet et flatt gulv.

  En gutt legger turutstyret sitt i bagasjerommet på Citroën C5 X

  PRAKTISK HVERDAGSBIL

  Ønsker du å skjule det som ligger i bagasjerommet, har bakluken en integrert bagasjeromstildekning som gir enkel lasting og lossing. Den motoriserte bakluken har i tillegg en håndfrifunksjon som gir enkel betjening.

  TRYGGHET

  TEKNOLOGI SOM GIR ØKT SIKKERHET OG KOMFORT

  Den nye Citroën C5 X er utstyrt med mye avansert teknologi, som gjør hver eneste biltur til en behagelig, avslappende og trygg reise.

  En mann bak rattet i Citroën C5 X
  En mann bruker Extended Head Up Display-funksjonen i Citroën C5 X

  EXTENDED HEAD UP DISPLAY

  EN NY GENERASJON HEAD UP DISPLAY

  Med Extended Head Up Display projiseres alle viktige kjøredata i synsfeltet ditt på frontruten, i farger og med stor skrift. Du kan konfigurere og endre innstillingene ved hjelp av knappene på rattet. Dette er en nyskapende funksjon som øker trafikksikkerheten fordi du ikke lenger trenger å ta blikket av veien for å følge med på hastighet, førerassistentsystemer, nettbasert navigasjon eller medieavspilling og telefonfunksjoner.

  FØRERASSISTENTSYSTEMER
  HIGHWAY DRIVER ASSIST

  Dette førerassistentsystemet er beregnet spesielt på kjøring på motorvei og motortrafikkvei og innebærer at du overlater visse oppgaver til bilen selv. Du angir ganske enkelt ønsket hastighet over 30 km/t, og systemet registrerer bilens plassering i filen, slik at du slipper å tenke på både hastighet og plassering. For at Highway Driver Assist-funksjonen skal fungere, må du imidlertid holde hendene på rattet. Du kan selvsagt når som helst ta tilbake styringen over bilen.
  Illustrasjon av førerassistentsystemet Highway Driver Assist
  Illustrasjon av systemet for varsel om trafikk bak bilen

  VARSEL OM TRAFIKK BAK BILEN

  Denne funksjonen registrerer enhver potensiell risiko bak bilen ved rygging, enten det er fotgjengere, motorsykler, sykler eller andre kjøretøy. Funksjonen er særlig nyttig ved bykjøring, der den gir økt trafikksikkerhet.

  Illustrasjon av blindsonevarsleren med lang rekkevidde

  BLINDSONEVARSLER MED LANG REKKEVIDDE

  Dette systemet overvåker blindsonene, noe som er svært nyttig på motorveier og andre veier med flere filer. Du varsles ved hjelp av et gult LED-lys i hjørnet på sidespeilet hvis et kjøretøy befinner seg i en av blindsonene, opptil 75 meter bak C5 X.

  C5-X-Proximity-315x425

  NØKKELFRI ADGANG OG START

  Denne funksjonen låser og låser opp igjen dørene på C5 X automatisk når du nærmer deg eller beveger deg bort fra bilen. Det holder at du har nøkkelen på deg.

  C5-X-Panneaux-315x425

  TRAFIKKSKILTVARSLER MED ANBEFALT FARTSINNSTILLING

  Dette systemet gir informasjon om gjeldende fartsgrense. Når kameraet oppdager et fartsgrenseskilt, kan du godta den anbefalte hastigheten, slik at cruisekontrollen eller hastighetsbegrenseren stilles inn ut fra denne. Systemet registrerer også skiltene «Stopp», «Innkjøring forbudt» og «Forbikjøring forbudt».

  C5-X-Vision-315x425

  360-GRADERSVISNING

  Funksjonen aktiveres automatisk når bilen settes i revers, men kan også aktiveres manuelt ved manøvrer i lav hastighet. Bilder fra fire HD-kameraer settes sammen til en fugleperspektivvisning av området rundt bilen og vises på berøringsskjermen i C5 X.

  C5-X-Ligne-315x425

  FILSKIFTEVARSLER

  Dette systemet bruker et kamera som gjenkjenner stiplede og heltrukne linjer. Hvis du nærmer deg filoppmerkingen uten å ha satt på blinklyset, vil bilen selv styre varsomt tilbake til opprinnelig plassering.

  C5-X-Feux-315x425

  AUTOMATISKE NÆR-/FJERNLYS

  Dette systemet veksler automatisk mellom fjernlys og nærlys ved å registrere møtende kjøretøyer og kjøretøyer som kjører forbi. Det gir optimal belysning når det er mørkt ute.

  C5-X-Attention-315x425

  TRETTHETSVARSLER

  Denne funksjonen følger med på om du er oppmerksom ved å registrere eventuelle kursendringer i forhold til veioppmerkingen. Den er spesielt tilpasset veier med fartsgrense over 65 km/t.

  I tillegg til førerassistentene som er beskrevet ovenfor, har den nye Citroën C5 X også blant annet aktiv nødbrems, varsel om kollisjonsfare, adaptiv cruisekontroll med Stop & Go-funksjon og tilhengerstabilitetskontroll.

  Den nye 12-tommers HD-berøringsskjermen i Citroën C5 X

  MY CITROËN DRIVE PLUS

  NYTT KOMMUNIKASJONSGRENSESNITT

  Med den nye Citroën C5 X lanserer vi et helt nytt og intuitivt nettbasert kommunikasjonsgrensesnitt basert på widgeter. Grensesnittet har mange muligheter for brukertilpasning. Du velger selv hvilke applikasjoner og hvilket innhold du vil vise på instrumentpanelet og bilens 12-tommers berøringsskjerm. Grensesnittet omfatter også en funksjon for gjenkjenning av naturlig tale, som fungerer som en personlig assistent som forstår alt du sier, svarer på spørsmålene dine og utfører kommandoene dine. Hvis du vil styre My Citroen Drive Plus med stemmen, sier du ganske enkelt «Hallo Citroën». I tillegg til den 12-tommers HD-berøringsskjermen har den nye Citroën C5 X også fire USB C-kontakter og en trådløs induksjonslader til smarttelefon.
  En mann sett i profil sitter på førerplassen i Citroën C5 X

  NETTBASERTE TJENESTER

  Ønsker du å bedre sikkerheten og komforten ytterligere, fås den nye Citroën C5 X med Citroën Connect Services, en pakke som omfatter en rekke nettbaserte tjenester: . MY CITROËN ASSIST: Nødanrop og veihjelp med geokoordinater er begge gratis å bruke, krever ikke abonnement og er tilgjengelige døgnet rundt alle dager. Den hjelpen du måtte ha behov for, tilkalles – enten automatisk, eller ved at du trykker på nødanrops- eller veihjelpsknappen i bilen. . MY CITROËN DRIVE PLUS: De nettbaserte tjenestene TomTom Traffic og Faresoner er tilgjengelige kostnadsfritt i tre år og gir tilgang til trafikkinformasjon i sanntid og oversikt over bensinstasjoner og ledige parkeringsplasser i nærheten. I tillegg får du lydlige og visuelle varsler om faresoner (gjelder visse land – avhengig av lokal lovgivning). . MY CITROËN PLAY PLUS: Denne tjenesten er kompatibel med Apple CarPlay™ og Android Auto og gir trådløs tilkobling i bilen. Koble ganske enkelt til smarttelefonen din, så får du tilgang til veibeskrivelser og kan ringe, sende meldinger og høre på musikk uten å måtte ta blikket av veien. Appene vises på skjermen i midten av bilen.

  MY CITROËN-APPEN

  Med My Citroën-appen er du tilkoblet din nye Citroën C5 X til enhver tid. Tilkoblingen kan blant annet brukes til følgende:
 • finne igjen bilen
 • avtale time på verksted
 • slå opp i instruksjonsboken
 • slå opp i serviceheftet
 • kontakte Citroën veihjelp

 • C5 X ladbar hybrid har i tillegg følgende funksjoner:
 • tilgang til viktige data om ladestatus, ladetid og gjenværende rekkevidde
 • gode råd om lading
 • programmering av ladetidspunkt
 • forhåndstemperering av kupeen
 • En mann sjekker mobilen og skjermbilde fra My Citroën-appen
  Den nye Citroën C5 X sett forfra ute på veien

  MOTORVERSJONER

  LADBAR HYBRID

  C5 X Plug-in Hybrid egner seg for de aller fleste kjørebehov. Elektromotoren på 81,2 kW gir deg alle fordelene ved helelektrisk kjøring i hverdagen, og bensinmotoren PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3 sikrer deg den rekkevidden du trenger til langturer. Teknologien gir lave utslipp under kjøring, helt nede i 29 g CO2 per km (WLTP). Den elektroniske automatgirkassen ë-EAT8 gir imponerende flyt og stor kjøreglede takket være et dreiemoment på 360 Nm fra første stund.
  Top