Du vil bli videresendt om sekunder
Herobanner_CL.006.008_1250X400

Citroën Ami One konseptbil

FØDT CITROËN

Citroën har helt siden 1919 utviklet utradisjonelle, nyskapende biler som er blitt ikoner. På årets bilmesse i Genève presenterer Citroën sin visjon om fremtidens bybil, som skal være en bil for alle.

Konseptbilen Citroën Ami One byr på frihet i byen: #LibertyElectriCityMobility! Den kombinerer alle fordelene med elektrisk drift med sprek design og praktiske løsninger som er enkle å bruke og gir høy komfort. Konseptbilen Citroën Ami One er en allsidig bil som egner seg til alt fra bildeling til bilutleie, og du trenger ikke førerkort for å bruke den.

Citroën Ami One er den moderne utgaven av 2CV-modellen og har potensial til å bli et nytt bilikon.

  

Unique1_CL-18.051.004_747X400

Konseptbilen Citroën Ami One er kubeformet og kompakt (2,5 m lang, 1,5 m bred og 1,5 m høy). Den er robust, smidig og lett å manøvrere. Den er laget for bykjøring, med ekstra beskyttelse på alle hjørner. Beskyttelsen kalles Airbump® og har detaljer i fargen Out Of the Blue. 

Unique2_CL-18.051.007_747X400

Konseptbilen Citroën Ami One har en markant front med en elegant Y-formet lyssignatur som minner om lyssignaturen på konseptbilen CXperience. Kjørelysene og blinklysene har en stilfull svevende design. Lakkfargen Clockwork Orange og 2D-logoen midt på den sorte overflaten setter et sportslig preg.

Konseptbilen Citroën Ami One har en intelligent, symmetrisk design med identiske dører på høyre og venstre side som åpnes i hver sin retning (høyrehengslet på førersiden) og de samme elementene foran og bak, for eksempel nedre støtfangere, skjermer og skjørt.

Den har reversible høyre/venstre baklykter, og sidespeil og dørhåndtak er montert ulikt på de to dørene.

Kalesjen i antrasittgrått stoff åpnes og lukkes manuelt i én bevegelse.

FØDT FRI

Konseptbilen Citroën Ami One er en bybil som tilbyr stor frihet.

Du trenger ikke førerkort for å kjøre den.

Den er et alternativ til kollektivtransport og kjøretøyer med to hjul.

SansPermis_CL.19.006.013_747X400

100%Electric_CL.19.006.009_1500X500

Konseptbilen Citroën Ami One er en miljøvennlig og driftsøkonomisk elbil. Den har null CO2-utslipp og en topphastighet på 45 km/t. Rekkevidden på 100 km holder i massevis til bykjøring. Citroën Ami One kan lades på offentlige ladestasjoner eller en hjemmeladestasjon. Ladetiden er ca. 2 timer.

Elbilen har en egen lydsignatur som gjør andre trafikanter oppmerksom på den. Et EU-direktiv som trådte i kraft 1. januar 2019, krever at alle nye elbiler skal gi fra seg en motorlignende lyd for å varsle fotgjengere i nærheten av den.

FØDT INTELLIGENT

Smarttelefonen er en viktig del av betjeningskonseptet til Citroën Ami One. Dørene låses og låses opp med smarttelefonen ved hjelp av en QR-kode på en aluminiumsplate.

Når smarttelefonen settes i holderen i bilen, starter kommunikasjonen mellom føreren og Citroën Ami One. Den valgte appen vises som en boble i førerens synsfelt, på samme måte som på et head-up-display. Føreren får tilgang til en personlig side og en rekke tjenester fra smarttelefonen.

Konseptbilen Citroën Ami One har to taster på rattet. Den ene brukes til å aktivere stemmestyringen og den andre til å åpne en rullegardinmeny.

Til høyre for rattet er det en sylinder med startknapp og velgerspak for automatgirkassen.

Digital_CL.19.006.012_747X400

Konseptbilen Citroën Ami One tilbyr helt nye bruksområder. Kundene kan velge mellom flere bildelings- og bilutleietjenester i en app, og det finnes en portal med tilhørende tjenester (lading, søk etter parkeringsplasser osv.). Den er derfor en bil som passer for mange ulike kunder med ulike behov, både kunder som trenger en bil en gang iblant, og kunder som bruker bil ofte. Ved hjelp av appen kan kunden tilpasse bruken av Ami One uten noen forpliktelser og med alt inkludert.

 

Pratique1_CL.18.051.012_747X400

Kupeen er romslig og enkel å tilpasse. Førersetet (montert på skinner) og passasjersetet (fastmontert) er plassert asymmetrisk for å utnytte plassen best mulig og gi stor bevegelsesfrihet. Oppbevaringsrommene er smart utformet, slik at hver eneste centimeter utnyttes.

Pratique2_CL.19.051.010_747X400

På passasjersiden er det et stort oppbevaringsrom med plass til en kabinkoffert eller en håndveske. Når førersetet vippes forover, får du tilgang til en oppbevaringsplass i baksetet for bagasje som er spesialdesignet for Citroën Ami One av Damien Beal.

LIVSSTILSPRODUKTER

Det er utviklet en rekke livsstilsprodukter basert på Citroën Ami One-konseptet:

- # RUN: vindjakke utviklet i samarbeid med det franske varemerket Back to Alaska

- # LISTEN: bærbar 5-watts Bluetooth-høyttaler

- # DRIVE: nøkkelanheng med samme form og materiale som dørhåndtaket

- # PLUG: ladekabel for iOS og Android

- # CARE: smarttelefondeksel i silikon utviklet i samarbeid med varemerket Bone

- # CHARGE: solcelledrevet origami-miniatyrmodell utviklet i samarbeid med det franske selskapet Litogami

- # PLAY: miniatyrmodell i metall i målestokken 1:43

 

 

Top