Du vil bli videresendt om sekunder
Sebastien Ogier og Julien Ingrassia jubler

Sebastien Ogier returnerer til Citroen

Citroën Total Abu Dhabi WRT sikter mot pallen i 2019-sesongen, og er glade for å kunne ønske de fem-ganger verdensmesterne Sébastien Ogier og Julien Ingrassia tilbake til laget.

For ti år siden, i Wales Rally GB i 2008, gjorde Sébastien Ogier og Julien Ingrassia en fantastisk debut i C4 WRC da de vant åpningstesten. De nylig kronede Junior World Rally Champions innkasserte sin første WRC-etappeseier i prosessen – og ledet løpet til SS5.

Med 2018-utgaven av den britiske runden som neste stopp, kunne ikke timingen vært bedre for å kunngjøre at de fem-ganger verdensmesterne (2013 til 2017) returnerer til Citroën Total Abu Dhabi WRT, laget der det hele begynte!

Faktisk var det i kjøredresser prydet med de berømte "chevron" (v-symbolene) at de to franskmennene vant sin første verdenstittel i Junior-klassen, i C2 Super 1600, og deres første WRC-etappeseier. De fikk også sin første WRC-pallplass med Citroën (2. plass i 2009–Akropolis Rally i C4 WRC) og deres første fulle løpsseier (2010 Rallye de Portugal i C4 WRC).

Etter å ha demonstrert deres eksepsjonelle talent i merkevarens Junior Team, bekreftet de raskt sitt talent da de ble med i Citroëns arbeidsteam (2010 Rally Finland), og bidro aktivt til titlene produsenten vant i 2010 og 2011.

Ved å sikre et mannskap for 2019 og videre som er sugne på å utfordre en sjette påfølgende verdenstittel, har teamet ledet av Pierre Budar bekreftet sin ubarmhjertige vilje til å sikte enda høyere i fremtiden. Det skal de med en C3 WRC som allerede har to overordnede seire og seks pallplasseringer.

Resolutt fokusert på utfordringen om å bli verdensmestere med med en tredje bildprodusent, som også har en flott historie i World rallying, er Sébastien overbevist av bilens potensial og et lag som han kjenner godt. Drevet av deres felles ønske om å jobbe sammen igjen, ser de frem til å plusse på til en felles rekord som allerede består av syv samlede seire.

Like før starten av 2018 Paris Motor Show (4–14. oktober), hvor C3 WRC vil bli vist, var et gjensyn av fransk mannskap og lag gode nyheter for fansen, som utvilsomt gledet seg til starten av neste sesong på 2019 Rallye Monte-Carlo (22–27 Januar)!

Se video her: https://youtu.be/Urp4BWIgU_I
For å finne ut mer, gå til CITROËN MEDIA CENTER: https://int-media.citroen.com/

Top