Hopp til innholdet
Citroën Ami One Concept

AMI ONE KONSEPT HAR GÅTT FRA KONSEPTBIL TIL VIRKELIGHET

Citroën har helt siden 1919 utviklet en rekke ukonvensjonelle og nyskapende biler som med tiden er blitt ikoner. På bilmessen i Genève i 2019 presenterte Citroën sin visjon for urban mobilitet for alle.

BORN CITROËN

Konseptbilen Citroën Ami One er Citroëns tolkning av frihet i bytrafikken: #LibertyElectriCityMobility! Den kombinerer alle fordelene med å kjøre elektrisk med sprek og fargesterk design, praktiske løsninger, brukervennlighet og komfort.

Citroën Ami One som følger i fotsporene til 2CV-modellen, er en allsidig bil som egner seg til alt fra bildeling til bilutleie. Formålet er mobilitet til alle, og den har potensial til å bli et populært innslag i bybildet.

KUBISK SILHUETT

Citroën Ami One er kubeformet og kompakt (2,5 m lang, 1,5 m bred og 1,5 m høy) – og robust, smidig og lett å manøvrere. Den er laget for bykjøring og har ekstra beskyttelse på alle hjørner. Beskyttelsen kalles Airbump® og har detaljer i fargen Out Of the Blue.

MARKANT FRONT

Citroën Ami One har en moderne design med markant front med elegant Y-formet lyssignatur inspirert av konseptbilen CXperience. Kjørelysene og blinklysene har en stilfull svevende design. Lakkfargen Vivid Orange og 2D-logoen midt på den sorte overflaten gir et dynamisk preg.

SMART DESIGN

Citroën Ami One har alt som skal til for å bli populær i byen. En bybil med fokus på design, intelligens og økonomi, med smarte detaljer som gir nye muligheter. Den har blant annet identiske dører på høyre og venstre side, som betyr at de åpnes i hver sin retning. Døren på førersiden er hengslet bak for enklere innstigning, og døren på passasjersiden er hengslet foran for økt sikkerhet. Støtfangerne, skjermene og dørene er identiske og kan byttes rundt. Bilen har også reversible kjørelys og baklykter. Alle karosseridelene er solide og av høy kvalitet og er enkle å sette sammen.

 

En annen designdetalj er taket med kalesje i antrasittgrått stoff som enkelt åpnes og lukkes med en blå stropp og en trykknapp.

BORN FREE

Citroën Ami One er et nytt og unikt kjøretøy som gir frihet og mobilitet i byen, og som du ikke trenger førerkort for å kjøre.

HELELEKTRISK

Konseptbilen Ami One er en elbil som lades på to timer. Den har en topphastighet på 45 km/t, null CO2-utslipp og en rekkevidde på 100 km – perfekt til bykjøring.

 

Den er stillegående, men har en egen analog lydsignatur som er utviklet av Start-Rec i samarbeid med Citroën. Lydsignaturen gjenspeiler Citroën Ami Ones unike uttrykk og er i tråd med EU-direktivet som trådte i kraft 1. januar 2019, som krever at alle nye elbiler gir fra seg en kunstig lyd varsle fotgjengere i nærheten.

BORN CLEVER

Citroën Ami One er 100 prosent tilkoblet, og smarttelefonen er en viktig del av betjeningen av bilen. Dørene låses og låses opp med smarttelefonen ved hjelp av en QR-kode på en aluminiumsplate ved dørhåndtaket. Når føreren har satt seg inn, plasseres smarttelefonen i det trådløse ladeområdet, og kommunikasjonen mellom Citroën Ami One og føreren starter. Informasjonen fra smarttelefonen vises i førerens synsfelt, på samme måte som på et head-up-display. Føreren får tilgang til sine personlig apper og en rekke tjenester via smarttelefonen. Konseptbilen Citroën Ami One har to knapper på rattet. Den ene aktiverer stemmestyringen og den andre åpner en rullegardinmeny.

DELE ELLER LEIE

Konseptbilen Citroën Ami One gir helt nye muligheter for bilhold. Kundene kan velge mellom flere ulike bildelings- og bilutleietjenester og et utvalg tilhørende tjenester (inkludert lading og parkering) via en egen app. Citroën Ami One passer for mange ulike kunder med ulike behov, om de trenger transport ofte eller av og til, reiser med familie eller venner eller vil ha bilen alene eller dele med andre. 

Alternativene for bildeling og billeie kan tilpasses behovet til hver enkelt, om de trenger bil i fem minutter, fem timer eller fem dager. Det er også mulig med langtidsleie i fem måneder eller langtidsleasing i fem år.

OPPGRADERT KUPÉ

Kupeen er romslig, og det er lagt vekt på funksjonalitet. Førersetet (montert på skinner) og passasjersetet (fastmontert) er plassert asymmetrisk for å utnytte plassen best mulig og gi mer bevegelsesfrihet. Oppbevaringsrommene er smart utformet for best mulig plassutnyttelse.

OPPBEVARING

På passasjersiden er det et stort oppbevaringsrom med plass til en kabinkoffert eller en håndveske. Når ryggen på førersetet vippes forover, får du tilgang til bagasjeoppbevaring bak setene. Her er det også en sikkerhetsboks med refleksvest og varseltrekant.

PRODUKTER

Det er utviklet ulike produkter til konseptbilen Citroën Ami One

 

# RUN: vindjakke utviklet i samarbeid med det franske varemerket Back to Alaska

# LISTEN: bærbar 5-watts Bluetooth-høyttaler

# DRIVE: nøkkelanheng med samme form og materiale som dørhåndtaket

# PLUG: ladekabel for iOS og Android

# CARE: smarttelefondeksel i silikon utviklet i samarbeid med varemerket Bone

# CHARGE: solcelledrevet origami-miniatyrmodell utviklet i samarbeid med det franske selskapet Litogami

# PLAY: miniatyrmodell i metall i målestokken 1:43