Hopp til innholdet
Citroën Cxperience

CITROËN CXPERIENCE-KONSEPTET

Konseptbilen CXPERIENCE ble presentert én måned før den offisielle lanseringen på bilutstillingen i Paris i 2016 og ga en forsmak på Citroëns visjon for segmentet for store kombimodeller. Den nye og iøynefallende konseptbilen har en særegen karosseridesign som illustrerer fordelene med Citroën Advanced Comfort®-programmet.  

HORISONTALE LINJER

Citroën Cxperience er 4,85 m lang og 2 meter bred. Den unike silhuetten med lav taklinje (1,37 m) signaliserer merkets ønske om å markere seg i segmentet for premiumsedaner. 

 

Citroën-vinklene og de doble kromlistene som strekker seg helt ut til frontlyktene, understreker bilens bredde. V-formede kjørelys gir bilen et høyteknologisk utseende og består av 3 mm smale striper og integrerte blinklys mellom stripene. 

MODERNE INNVENDIG DESIGN

Rattet har én eike, som er et nikk til varemerkets historie, mens det flytende instrumentpanelet har horisontal design. Det har et tredimensjonalt utseende med en rørformet fordypning som går hele veien fra høyre bakdør til venstre bakdør. Det forsterker det romslige og luftige luftinntrykket i kupeen.

Det er lagt stor vekt på utformingen av setene, som har gult trekk med polstring og dekorative sømmer. Ryggen på forsetene har en elegant lys nyanse av valnøttre, som matcher instrumentpanelet. 

KOMFORT FOR KROPP OG SJEL

Citroen Cxperience har fullt fokus på førsteklasses komfort for både fører og passasjerer. 

Komfort har alltid vært tett knyttet til Citroën og blitt en signatur for merket, som har utviklet et eget komfortprogram kalt Citroën Advanced Comfort®. Brede vindusflater og to soltak som strekker seg i hele bilens lengde, slipper inn mye lys. Sammen med luftrensingen skaper det en trivelig atmosfære i kupeen.

CITROËN ADVANCED COMFORT®-PROGRAMMET

Citroën Advanced Comfort® var viktig i utformingen av CXPERIENCE-konseptet og viser Citroëns evne til å levere høy komfort basert på selskapets moderne visjoner og ekspertise innen design. 

I dag er konseptet en del av en mer omfattende tilnærming med en rekke kriterier til blant annet lys, plass, ergonomi og tilkobling. Kriterier som bidrar til komfort og oppfordrer til å dele og kommunisere om bord i konseptbilen CXPERIENCE.

MER DELING

Konseptbilen Citroën CXPERIENCE er innbydende, komfortabel og tilkoblet. Et intuitivt brukergrensesnitt med de nyeste teknologiene sikrer sømløs digital forbindelse for fører og passasjerer.

 

Den 19-tommers rektangulære berøringsskjermen som er plassert sentralt på instrumentpanelet, brukes til å betjene funksjoner som klimaanlegg, førerassistentsystemer, navigasjon og mediekilder. Berøringsskjermen er delt inn i flere områder med fokus på føreren og passasjeren. Skjermen kan konfigureres i 1/3–2/3- eller 2/3–1/3-format eller fullskjermmodus.

HYBRIDTEKNOLOGI

Det er også lagt vekt på intelligent teknologi i valget av drivlinje. Konseptbilen CXPERIENCE er utstyrt med effektiv, kraftfull og fleksibel ladbar hybriddrift.

 

Konseptbilen CXPERIENCE leverer enestående dynamisk ytelse med en bensinmotor som leverer mellom 150 og 200 hk og en elektromotor på opptil 80 kW. Ved kjøring bare med elektromotoren har konseptbilen CXPERIENCE en rekkevidde på 60 km.