Hopp til innholdet
Citroën Autonomous Mobility Vision

CITROËN AUTONOMOUS MOBILITY VISION

Urban mobilitet på en ny måte

Citroën ønsker å gjøre byen mer menneskelig og trivelig og har utviklet en kreativ løsning for urban mobilitet for alle – en ny modell for kollektiv og delt mobilitet med åpen kildekode. Det er formålet med Citroën Autonomous Mobility Vision.

THE URBAN COLLËCTIF

Citroën, accor og jcdecaux ser for seg selvkjørende løsninger for urban mobilitet for alle

Citroën, Accor and JCDecaux har gått sammen i et visjonært kollektiv – The Urban Collëctif – og tenker nytt om urban transport. Samarbeidet har resultert i et helt nytt mobilitetskonsept som består av en selvkjørende plattform, Citroën Skate, kombinert med tre ulike «pods» – Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness og JCDecaux City Provider.

SOFITEL EN VOYAGE

Eksklusiv

Sofitel En Voyage Pod er en åpen og elegant konstruksjon i glass og intarsia med en behagelig atmosfære.
CITROËN X ACCOR

Behagelig og elegant transport

Sofitel En Voyage Pod kan transportere to–tre personer i et komfortabelt og luksuriøst miljø. Nå kan gjestene også nyte Sofitel-hotellenes unike gjestfrihet når de kjører rundt i byen og få en unik transportopplevelse på ekte fransk maner.

PULLMAN POWER FITNESS

Trening på farten

Pullman Power Fitness Pod forener trening, musikk og lys i en helt unik opplevelse. 
CITROËN X ACCOR

Futuristisk atmosfære

Pullman Power Fitness Pod er en iøynefallende glasskapsel som er både mørk og lys. En digital trener på den holografiske skjermen gjør det enkelt å holde fokus på treningen og samtidig følge med på verden utenfor. Det er også mulig å stille spørsmål, få informasjon om reisen og bli underholdt under treningsøkten. Når sykkelen eller romaskinen brukes, lades batteriene i Citroën Skate.

JCDECAUX CITY PROVIDER

Nyskapende urban mobilitetstjeneste som er tilgjengelig for alle

JCDecaux City Provider Pod er et mobilt busskur som revolusjonerer offentlig transport i bysentrum. 
CITROËN X JCDECAUX

Komfort og god plass i en tidløs design

JCDecaux City Provider Pod har rene former og tidløs design med plass til opptil fem personer. Den er åpen, lys og komfortabel med en fantastisk utsikt til byen. Den har stenger passasjene kan holde seg fast i under reisen, og USB-kontakter for lading av mobile enheter. I tillegg er det to skjermer med interaktive kart, én på utsiden og én på innsiden.

THE CITROËN SKATE

Teknologi for enkel reise i byen

Citroën Skate er en mobilitetsløsning som kan være både privat og offentlig avhengig av tilknyttede tjenester. Den kan kjøre smidig og effektivt rundt i egne kjørefelt i bysentrum. Citroën Skate har all avansert teknologi som kreves for selvkjørende og elektrisk kjøring: batteri, elektromotor, radar, lidarer osv. Hastigheten er begrenset til 25 km/t.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Innovasjon for enda mer komfort

Citroën Skate er utstyrt med Citroëns Hydraulic Cushions som gir enestående kjørekomfort og stabilitet. 

Citroën er synonymt med komfort, uansett hvilket kjøretøy det er snakk om.

REVOLUSJONÆRE HJUL 

Med goodyear-signatur

Goodyear har utviklet Eagle 360-hjulene som kjører i flere retninger og består av kuleformede dekk med små elektriske motorer. De innovative hjulene gir roboten full bevegelsesfrihet på 360 grader. 

ÅPEN KILDEKODE

«pods» til en rekke bruksområder

Citroën Skate har åpen kildekode som gjør at alle kan utvikle en kompatibel pod hvis den oppfyller Citroëns tekniske grensesnittspesifikasjoner.  

Siden Citroën Skate og poden er separate enheter, finnes det uendelige utviklingsmuligheter når det gjelder tjenester, bruksområder og individuell eller kollektiv mobilitet, i tillegg til «podsene» til Accor og JCDecaux.