Du vil bli videresendt om sekunder
Artcar3_CL-18.021.008_1350X511

MEHARI FYLLER 50 ÅR OG FEIRER MED Å DESIGNE EN “ART CAR” SAMMEN MED JEAN-CHARLES DE CASTELBAJAC

50 år etter lanseringen av Citroën Méhari, og 2 år etter lanseringen av Citroën E-MEHARI, står denne utradisjonelle 100 % elektriske kabrioleten med 4 seter fremdeles som et dristig symbol på den franske bilen. I forbindelse med jubileet har Citroën bedt designeren Jean-Charles de Castelbajac om å designe en eksklusiv Art Car-versjon av E-MEHARI, et sterkt og fargerikt kunstverk og et grafisk manifest som markerer 50 år med frihet og kreativitet.

 

 

ET MØTE MELLOM TO KREATIVE UNIVERS

 

Symbolet på den franske livsstilen

 

I mai 1968 lanseres Citroën Méhari og Jean-Charles de Castelbajac debuterer som designer.

 

Mai 2018 symboliserer samarbeidet mellom Citroën og kunstneren som begge er drevet av revolusjonerende skaperkraft.

 

Et naturlig og åpenbart møte: Citroën har representert dristighet og kreativitet siden 1919, blåser nytt liv bilverdenen. Jean-Charles de Castelbajac er en nyskapende designer som med sine kreasjoner river ned skillet mellom kunst og mote.

 

Resultatet av dette møtet er E-MEHARI Art Car, et symbol på den franske livsstilen med et optimistisk og popkunst-inspirert uttrykk. Jean-Charles de Castelbajac har designet en Art Car som syder av kreativitet og illustrerer hans to lidenskaper: Kunst og mote.

Rencontre2_CL-18.021.009_597X500

FRA MÉHARI TIL E-MEHARI

E-Mehari3_CL-18.021.002_747X400
Méhari i mai 1968: Mytens opprinnelse

Samtidig som den unge generasjonen baner veien for mer frihet, lanserer Citroën den 11. mai 1968 en fritidsmodell som er forut for sin tid. Citroën Méhari. En enkel, morsom og upretensiøs kabriolet med sterke farger som utmerker seg med karosseri i gjennomfarget plast som er bestandig mot korrosjon og kan spyles rent. Andre fordeler: Bilen er svært allsidig takket være den åpne strukturen over beltelinjen, inkludert frontruten som bretter seg over panseret og det høye chassiset som gir den enestående kjøreegenskaper.

I de kommende årene blir Citroën Méhari et fenomen, også på grunn av en karrière på lerretet og deltagelse i flere billøp.

E-MEHARI2_CL-18.021.002_747X400
E-MEHARI i 2015: Eventyret fortsetter

I desember 2015 lanseres Citroën E-MEHARI: En 100 % elektrisk kabriolet med 4 seter. Den blir en "It-car" og et symbol for mennesker som ønsker å skille seg ut og som er opptatt av trender og miljø. Citroën E-MEHARI representerer Citroëns vilje til å tilby biler som er annerledes, teknologiske og som gjenspeiler den franske kreativiteten. E-MEHARI monteres på fabrikken i Rennes i Frankrike og er den første elektriske bilen som er sertifisert med "Origine France Garantie” (laget i Frankrike).

I januar 2018 får Citroën E-MEHARI en hardtop og blir dermed en 100 % elektrisk kabriolet med 4 seter som kan kjøres i all slags vær, med en nydesignet, mer komfortabel og moderne kupé, Easy Entry-tilgang som gjør det lettere å ta plass i baksetet, og nytt sikkerhetsutstyr.

Maiari2_CL-18.021.014_597X500

FRA EN TIDSRIKTIG REVOLUSJONÆR MÉHARI I MAI 1968 TIL E-MEHARI I 2018!

Et grafisk og fargerikt manifest

Citroën E-MEHARI er mer enn en myte, det er en revolusjonerende modell som Jean-Charles de Castelbajac definerer ved å leke seg med farger, roller og ord.

Den kunstneriske tilnærmingen har resultert i en fri Art Car, som kanskje best kan sammenlignes med et grafisk manifest over en mai 68-plakat, og som følger de reisende på veien mot en horisont full av planer og lyst til å endre verden.

Kunstnerens fargerike verk har et engasjerende budskap: Rødt for lidenskap, gult for livgivende stråler og blått for elektrisitet og miljø.
Top