Du vil bli videresendt om sekunder
1800x681-Hypnos.jpg

Konseptbilen HYPNOS


HYPNOS

KREATIVITET OG TEKNOLOGI

Hypnos fremstår som en kraftig og sportslig crossover og rommer teknologi som gjør den både dynamisk og miljøvennlig, samtidig som den gir fører og passasjerer helt nye kjøreopplevelser.

MARKANT PROFIL

Konseptbilen Hypnos har et design som forener de dynamiske linjene fra en coupé med de lange elegante linjene fra en sedan, og som utstråler en robust konstruksjon. Spesielle kjennetegn:

  • tydelig markerte hjulkasser
  • motorhjelm med skarpe linjer 
  • høy karosserilinje

Det dynamiske designet fremheves av en dypgrå metallakkering som endrer seg med lyset.

Concept-car Citroën Hypnos - Une silhouette innovante et racée

INNOVATIV KONSTRUKSJON

Concept-car Citroën Hypnos - Accessibilité

Adgang

Dørene åpnes mot hverandre uten midtstolpe, noe som gjør det enkelt å sette seg inn i kupeen. Bakluken er utformet slik at du lett får tilgang til hele bagasjerommet.
Utover den visuelle effekten gir dørene også en bruksmessig gevinst, ettersom de gjør det lettere å stige inn i en bil som er utviklet for lengre turer og en aktiv fritid.

Concept-car Citroën Hypnos - Habitacle

Kupeen

Passasjerområdet består av de fire separate seter som er satt sammen av små prismeformede komponenter, som fylles eller tømmes for luft slik at rygg og hofteparti får massasje. Setene er plassert i en slags spiral på hver side av en sentral akse i kupeen, nesten som en slags ryggsøyle. 

KREATIVT INTERIØR

Concept-car Citroën Hypnos - Un espace intérieur créatif

Med tanke på karosseriets farge er kupeen overraskende fargerik og rommer alle regnbuens farger.
Det er valgt edle materialer som børstet aluminium og skinn, slik at kupeen fremstår raffinert og elegant og oser av komfort og velvære. Interiøret understreker også at Hypnos hører til i et univers av eksepsjonelle biler.

ANNERLEDES KJØREOPPLEVELSE

Concept-car Citroën Hypnos - Fonction boost

Boost-funksjon

Med et kraftig trykk på gasspedalen kombinerer boost-funksjonen momentet fra både forbrenningsmotoren og den elektriske motoren. Det betyr at Hypnos kan akselerere fra 0 til 100 km/t på 9,4 sekunder og kjøre fra 0 til 1000 meter på 31 sekunder.

Concept-car Citroën Hypnos - Suspension hydraulique

Hydraulisk fjæring

Hypnos er utstyrt med en tredje generasjon av den hydrauliske fjæringen. Utover høy komfort gir den også fine dynamiske kjøreegenskaper.

Concept-car Citroën Hypnos - 4x4

4x4

Ved redusert grep på underlaget eller kraftig akselerering får Hypnos trekk på alle fire hjul takket være den elektriske motoren som er installert bak. Hermed får du større motorkraft og kan dra fordel av den på alle typer underlag.

Det smarte ved Hypnos er at den kombinerer en termisk HDi-dieselmotor på 2 liter og 200 hk (koblet til en 6-trinns manuell girkasse med elektronisk girskift) med en elektrisk motor på 50 hk montert på bakakselen.
Concept-car Citroën Hypnos - Zéro Emission Vehicule

Zero Emission Vehicle

Takket være diesel-hybridteknologien bidrar Hypnos til å bevare miljøet. Det gjelder spesielt ved bykjøring i ZEV-modus (Zero Emission Vehicle), som gjør det mulig å kjøre 100 % elektrisk.

Concept-car Citroën Hypnos - Stop&Start

Stop&Start

Hypnos er utstyrt med Stop & Start, som gjør det mulig å sette motoren i standby når bilen står i kø eller stanser. (EU-mix er 22,2 km/l og 120 g CO2 per km).

Top